Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

WK 2018 in Nederland en België

  • Dirk

    De Nederlandse en Belgische voetbalbond gaan onderzoeken of het zin heeft zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de strijd om de wereldtitel voetbal in 2018. Vertegenwoordigers van KNVB en KBVB hebben dat deze week in Brussel afgesproken. Het onderzoek moet eind van dit jaar zijn afgerond. Beide voetbalbonden nemen het EK van 2000 als uitgangspunt.

    Denken jullie dat dit een kans van slagen heeft. Ik vind het een goed idee.

    Overigens las ik ook dat Sepp Blatter, de hoogste baas van de Fifa, zijn voorkeur geeft aan één organiserend land. De 70-jarige Zwitser houdt dus een kleine kans voor Nederland en België open. “Alleen als geen enkel ander land zich kandidaat stelt, is er wellicht een mogelijkheid de organisatie over twee landen te verdelen. Maar zo'n situatie doet zich gelukkig bijna nooit voor.”

  • Erik Leus

    tuurlijk hebben we een kans. Makkelijk wordt het echter niet. Helaas hebben wij niet zo veel belangrijke mensen werken binnen de FIFA. Geen Platini, geen Beckenbauer en we hebben ook te weinig iconen in Nederland wonen (zoals Zuid-Afrika met Mandela, le Clerq, Desmond Tutu etc.) die een krachtige lobby op kunnen zetten. De ervaringen die wij als Nederland hebben met de jeugd kampioenschappen en samen met België voor de Euro 2000 zijn echter weer een hele goede stap in de richting.