Persbericht Fairgroundsessions

Onderwerp: Voetbal ontwikkelingsreis naar Brazilië, voetbalreis naar Braziliaanse sloppenwijken

Datum: 15 augustus 2007

START PERSBERICHT

De soccer for life voetbalreis naar Brazilië: voetballen in de Braziliaanse favela?s

Tijdens de kerstvakantie zal FGS in samenwerking met stichting Todos een nieuwe unieke sport ontwikkelingsreis aanbieden naar het door Todos ondersteunde sportontwikkelingsproject in Fortaleza. Na de successen van de beachvolleybalreis en de surfreis zal er nu ook een voetbalreis georganiseerd worden, als eerste precies in de winterstop!

Voor individuele spelers of gehele teams

Deze unieke reis zal in het teken staan van sportieve, sociale en culturele interactie middels voetbal. Je kunt als individuele spelers, met je teammaten los inschrijven voor deze unieke sportieve ervaring tussen de échte Brazilianen.

Tijdens deze reis zal je veel in contact komen met de plaatselijke bevolking en kun je je steentje bijdragen door sportworkshops te organiseren. Zo zal je samen met de jongeren uit de favela?s sportactiviteiten ondernemen en meer leren over coöperatieve spelen. De reis zit vol activiteiten waarbij de lokale bevolking een grote rol speelt, en waar je zij aan zij aan de spelen deel zult nemen.

Tijdens de reis breng je een bezoek aan het door Todos ondersteunde sportontwikkelingsproject ARCA, waar je meer te weten krijgt over het doel van sport als ontwikkelingsmiddel, zul je zelf workshops geven aan de jongeren van het project en zal er op het gras en op het strand getraind worden gecombineerd met wedstrijden tegen en samen met lokale clubs. Een gedeelte van de opbrengsten van de reis gaat naar het project en alle spelers worden aangemoedigd materialen mee te nemen van hun voetbalclub.

ARCA:

Het door Todos ondersteunde sportontwikkelingsproject ARCA is een instituut dat door de samenleving gezien wordt als een NGO (Non-gouvernementele organisation), met non-profit doeleinden. Het is opgezet in november 2001, met als doel de menselijke (sociale) ontwikkeling, met focus op sport als ontwikkelingsmiddel. Eén van ARCA?s doelen is de bewustwording van sport als menselijke behoefte en niet als slechts een recreatieve activiteit. Het is een recht voor iedereen en een instrument bij het bouwen van een manier om kinderen en adolescenten te helpen ontwikkelen tot burgers.

Todos:

Stichting Todos, Toekomst door sport, geeft Nederlandse jongeren (6-16 jr.) door sportieve en educatieve dienstverlening inzicht in het verschil dat sport en spel kan maken in het leven van de jongeren in sloppenwijken. Daarnaast laat Todos Nederlandse jongeren actief in beweging komen om een financiële en materiele bijdrage te leveren aan het sportontwikkelingswerk. Tevens organiseert Todos activiteiten tot verbreding van het draagvlak voor sportontwikkelingswerk.

Om verder aan hun doelstellingen te werken en deze reis onder de aandacht te brengen bij voetbalclubs zal Todos i.s.m. FairGround Sessions in de maanden september, oktober en november bij meerdere clubs langs om coöperatieve en alternatieve sport & spelactiviteiten te organiseren. Als uw club in deze periode alle jongeren een speciale en bewuste ervaring wil bieden, neem dan contact op met Todos.

FairGround Sessions en duurzaam toerisme

FairGround Sessions is een Nederlandse organisatie die met duurzame reizen, evenementen en trainingen wereldwijd ondersteuning biedt aan plaatselijke ontwikkelingsprojecten. FairGround Sessions wil innovatieve, duurzame en vooral eerlijke diensten inzetten om actief bij te dragen aan het behalen van een betere wereld.

Tijdens de reizen gebeurt dat door een deel van de reis mee te helpen aan een lokaal project middels vrijwilligerswerk of door avontuurlijke bewustwordings tochten. Anderzijds maakt FairGround Sessions zoveel mogelijk gebruik van community owned lodges, duurzaam gecertificeerde producten of eco-lodges. Hierbij wordt geprobeerd er voor te zorgen dat de lokale bevolking zoveel mogelijk profiteert van het toerisme, terwijl de toerist een authentieke ervaring opdoet tijdens zijn bezoek.

Reisinformatie

Deze 8 daagse groepsreis is voor ?599,- te boeken en is beschikbaar op 03 januari 2008 (o.v.). Na deze 8 dagen is er een optie tot verlening van 7 dagen Fortaleza. Voor meer informatie over deze reis of andere duurzame reizen zoals de yogareis naar Bali of de lerarenreis naar Zuid-Afrika, check www.fairgroundsessions.nl/reisinformatiepakket.pdf

EINDE PERSBERICHT

Note voor redactie: Voor meer informatie over stichting Todos, ARCA en FairGround Sessions ga naar www.todos.nl, www.arcafortaleza.org.br, of www.fairgroundsessions.nl of neem contact op met 0251 820 182